Kenniscafé


Evenement:
Kenniscafé Culturele Diversiteit
Locatie:
Gemeentehuis Bronckhorst
Aantal genodigden:
80 gasten


In Bronckhorst zetten vluchtelingen met een verblijfsvergunning zich in om een nieuw en veilig bestaan op te bouwen. Zij krijgen daarbij ondersteuning van verschillende organisaties en vrijwilligers. Om de verschillende organisaties en de vrijwilligers die werken met statushouders nader met elkaar in contact te brengen, organiseerde de Gemeente deze bijeenkomst.

Presentatrice Marlies Claasen zorgde voor een gezamenlijke opening. Columnist van de Gelderlander en inburgeraar Anwar Manlasadoon uit Syrië las zijn column voor en de aanwezigen gingen met elkaar in gesprek om te leren van elkaars ervaringen.

De aanwezigen namen deel aan workshops met thema’s als: kinderen met een vluchtelingenachtergrond in de klas, het verloop van het inburgeringstraject, psychische problemen waar vluchtelingen mee kunnen kampen, interculturele communicatie, en de islam. Na afloop was er onder het genot van een buffet volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

In nauwe samenwerking met het projectteam van de Gemeente Bronckhorst zorgde Plan X Events ervoor dat alle onderdelen perfect op elkaar afgestemd waren. Van uitnodigingen, zaalindeling, briefings van de workshopleiders, techniek en facilitaire zaken, de catering tot en met de evaluatie.