Alfa-leerdag van fysiek naar online

Evenement:
One Alfa; Alfa-leerdag
Bedrijfsnaam:
Alfa Accountants & Adviseurs
Locatie:
NBC Nieuwegein
Aantal gasten:
975 medewerkers

Van Fysiek naar online event in twee weken

De draaiboeken voor het fysieke evenement waren klaar. 1000 medewerkers zouden na 1,5 jaar weer samen komen, ontmoeting, verbinding en kennis delen. Gedurende de dag worden geïnformeerd met betrekking tot het nieuwe beleidsplan door de Raad van Bestuur. Met daarnaast een persoonlijk programma, gekozen kon worden uit meer dan 50 verschillende workshops tijdens vier rondes.

Echter na de persconferentie is besloten het evenement om te bouwen naar een online event. Dit betekent kijken naar de doelstellingen en de bestaande inhoud van het programma aanpassen naar online. Een enorme uitdaging.

Het resultaat een gevarieerd programma onder leiding van dagvoorzitter Sofie van den Enk. Met muziek van trio De Zaak, een IT Quiz, een tekende accountant en een workout. Eigen medewerkers werden ingezet voor een backstage programma. Als razende reporters namen zij interviews af.  De workshops werden allen online gegeven via het platform van Yellenge.

Naast het plenaire programma met de presentatie van de nieuwe beleidsplannen en veel interactie werden de deelnemers automatisch naar de juiste workshops verwezen.

Een event dat beoordeeld is door de medewerkers met een 8.1.